Ovan är en bild av Vin Cardinal, Toppsångare : med Seven sounds !

Nostalgitrip gällande orkestrar

Lite både "mardrömmar och sköna drömmar " natten till den dag ,   när jag kom till flottans musikkår och träffade vid den tiden ,min bästa kompis Torsten Wennberg, soloklarinett i Flottans musikkår, Barytonsax , På den tiden medlem i olka  orkestrar i Stockholm samt min nära relation, Kerstin, sekr. i  Povel Ramels tält-turnè , båda var bra stöttepelare för mig.

Allt nytt, mycket snurrande i Stockholm , Vi och jag lyssnade på många olika orkestrar, hälsade på kända musiker, träffade nya fantastiska musiker i storstan.

Högertrafik infördes och det blev lite kaos, , jag  tyckte allt blev mycket intressant och spännande.

Blev medlem  i en stråkorkester på Flottans musikkår som violinist, ledare Härje, vi spelade bla  Klarinettqvintetten av Mozart. med Leif Karlsson som solist på klarinett som också jobbade  på musikkåren och vi hade många framträdanden. , samt Anders Bergman klarinett  som är bror till sångerskan   MariBergman .

.Leif fick klarinettjobb i  Gävle Symf.orkester, och Anders Bergman blev musikskoleledare och sedemera chef på ett  musikförlag. 

Vid denna begynnelsetid på musikkåren, spelade jag violin och  studerade stråkteknik  för  Proff. Forsberg på musikhögskolan i Stockholm.Blev  med tiden  medlem i Norrlands Nations kammarorkester, Ledare/ Dirigent Baumgardt, Danmark; violinist i Radioorkestern. Baumgardt Började sedemera i Västerås kammarorkester som ledare och dirigent.  ( tror jag angett rätt namn på Dir.)

Vid repetitioner vid flottans musikkår, Dir. Bertil Driving, var ambitionen mycket hög, På repertoaren; Operamusik i alla lägen i konserter bla i kungsträdgården varje sommar, skansen med flera ställen.

Torsten Wennberg och jag spelade även med  " Parkorkestern"  i Stockholm, Soloklarinett och 2;a klarinett! Intressant repertoar i detta projekt.  

Där förändrade min situation totalt när jag kom till Sthlm och  fick  del av  musikvärlden i Stockholm. Jag träffade en ny kompis i  Lennart wärmells orkester, en fatastiskt duktig trumslagare,Håkan Brunsberg, vi blev verkliga vänner och träffades ofta, 

planerna kom under spelningen, att starta ett band, jag hade ju alla prylar, repertoar, och Torsten Wennberg skrev nya arr till bandet. Min medverkan i Wärmells orkester upphörde, jag startade eget band i Stockholm . Samma besättning som min tidigare orkester i Norrland, / Umeå/  och reperoaren fanns och utökades också med fina arrangemang. 

Många jobb med detta band, " Seven sounds, med sångaren Vin Cardinale. Jobb på Putte Wickmans "dans in" på hornsplan, samt jobb på många nationer i Uppsala.

Lika med " Nalen" där vi spelade med orkestern och förvarade en del orkesterprylar, " La Visite" och "  Zansibar" och andra kända ställen, stort hotell på söder och ett dansplace i källare, " Göta Källare" . Sedan blev det även "Sara restauranger" i Stockholm och Uppsala, ungdomsgårdar med flera ställen.  Efter detta med egen orkester kom annat jobb att påbörjas med Britta Borg och turnè.

Det blev jobb och   turneèr med Britta Borg och Allan Johansson ute i hela sverige som soloklarinettist. Även en turne` med Glada Änkan, soloklarinett i orkestern , Primadonna i Glada Änkan var Elisabeth Söderström, en stor stjärna i Operavärlden, även i Tyskland. 

 Efter allt som nämnts blev det Uppsala och militärmusiken , utbildningar påbörjades och nya äventyr blev vardag.

 

 

Bo Johansson saxophone