Seven sounds !

Kan tänkas att " Seven sounds,  numera  "Framtidsbandet",kan blir verklighet med div. konsertprojekt. Repertoar finns och musiker finns, 

Jag tänker på  arrangörer som har ekonomi.men marknaden är tuff och jobben svåra att få men absolut är mitt projekt gångbart på de flesta nöjesställen. 

Nostalgitrip gällande orkestrar

Lite både "mardrömmar och sköna drömmar " natten till i dag , när jag tänker på tiden när jag kom till flottans musikkår, hade vid det tillfället min kompis Torsten Wennberg, soloklarinett i Flottans musikkår, Barytonsax i olika orkestrar i Stockholm,  och min nära relation, Kerstin, sekr. i Ramels tält-turnè

Allt nytt, mycket snurrande i Stockholm , lyssnade på många olika orkestrar, hälsade på musiker, träffade nya fantastiska musiker i storstan, Högertrafik infördes och det blev lite kaos, , jag  tyckte allt blev mycket intressant och spännande. Blev medlem  i en stråkorkester på Flottans musikkår som violinist, ledare Härje, vi spelade bla  Klarinettqvintetten av Mozart. med Leif Karlsson som också jobbade  på musikkåren och vi hade många framträdanden. , samt Anders Bergman klarinett  som är bror med sångerskan Bergman. 

.Leif fick klarinettjobb i Gävleorkestern, och Anders Bergman blev musikskoleledare och sedemera chef på ett  musikförlag. 

Vid denna begynnelsetid på musikkåren, spelade jag violin och  studerade stråkteknik  för  Proff. Forsberg på musikhögskolan i Stockholm.Blev även medlem i Norrlands Nations kammarorkester, Ledare/ Dirigent Baumgardt, Danmark; violinist i Radioorkestern. Började sedemera i Västerås kammarorkester som ledare och dirigent.  

Vid repetitioner vid flottans musikkår, Dir. Bertil Driving, var ambitionen mycket hög, På repertoaren; Operamusik i alla lägen i konserter bla i kungsträdgården varje sommar, skansen med flera ställen. Torsten Wennberg och jag spelade även med sommarorkestern i Stockholm, Soloklarinett och 2;a klarinett! Intressant repertoar i detta projekt.  

N

 

Där förändrade min situation totalt i i musikvärlden i Stockholm. Jag träffade en ny kompis i wärmells orkester, en fatastiskt duktig trumslagare,Håkan Brunsberg, vi blev verkliga vänner och träffades ofta, nästan varje dag. 

planerna kom under spelningen att starta ett band, jag hade alla prylar, repertoar, och Torsten Wennberg skrev nya arr till bandet. Min medverkan i Wärmells orkester, jag slutade och jag startade eget band i Stockholm . Samma besättning som min tidigare orkester i Norrland, / Umeå/  och reperoaren fanns och utökades också. 

Många jobb med detta band, " Seven sound brass, med sångaren Vin Cardinale. Jobb på Putte Wickmans "dans in" på hornsplan, samt jobb på många nationer i Uppsala. Lite synd att mina kontakter då,  inte finns länge i musikvärlden i Stockholm. Lika med " Nalen" där vi spelade med orkestern och förvarade en del orkesterprylar, " La Visite" och "  Zansibar" och andra kända ställen, stort hotell på söder och ett dansplace i källare, " Göta Källare" . Sedan blev det även "Sara restauranger" i Stockholm och Uppsala, ungdomsgårdar med flera ställen.  Efter detta även turneèr med Britta Borg och Allan Johansson ute i hela sverige som soloklarinettist. Även en turne` med Glada Änkan, soloklarinett i orkestern ! 

 

Kommer med bilder på lite av vad som nämts i detta inlägg. 

 

Britta Borg, den stora stjärnan tillsammans med Allan Johansson kapellm.

Bo Johansson klarinett

Bo Johansson saxophone