Hej .

  Minnestund  för Sölve .

avskedstagandet via Fonus i Sthlm, en mycket fin högtid , även sänd över videolänk , jag vill tacka de anhöriga för att jag fick lyssna och på detta sätt delta.

i övrigt lite egna bilder,  från det dagliga livet, (  framträdanden under åren  bakåt i tiden. ) 

En minnethögtid  kommer i höst, ordnat av Militärmusikföreningen, på någon plats eller stad  i Sverige, där Sölve hade en ordnad plats som föreningens soloklarinettist i föreningens orkester. Försöker ge info från detta minnesfirande. 

programmet är ännu inte fastställt. 

Hälsningar Bo  

 

Lite bilder ur Sölves egna, privata fotoalbum och övriga bilder ur Sölves tidigare liv.

Christer Holm, ordf. Militärmusikföreningen tillsammans med Sölve Kingstedt i Umeå aug. 2019, kanske minnen från musikelevtiden diskuterades,

Sölve testade ofta klarinetter på Näslunds musik Sthlm Buffe`! troligen för sina elever eller vänner, Så hygglig var Sölve.

En strålande glad Sölve Kingstedt på turnè i Estland med polisens Musikår, Stockholm 2008. 13 år har gått sedan detta ägde rum, och Sölve har nyligen gått bort i cancersjukdom och saknade är stor .Bilden tog jag genom bussfönstret före en konsertresa den dagen.

Sölve Kingstedt, min vän avliden

-Slår på min dator och får här meddelandet, sorgligt , obegripligt på något sätt, en musikalisk storhet som person och vän, Sölve Kingstedt, har lämnat oss genom en dödlig cansersjukdom.  
 
. Jag fick tillfälle att träffa Sölve under hösten  2020 i Sölves hem, Sölve var dålig redan då, och det blev en fikastund tillsammans med  hans fru Kay och Sölve. Frågade om att få låna Sölves A-klarinett.
 
Jag fick  låna Sölves A-klarinett, vilket blev hans sista fina gest till mig.  Vi begriper inte verkligheten ibland, vi  som har  haft kontakt under  så många år, från 1960-talet senare del,(Blåsar- kurser på Väddö ) och framåt, Spelat tillsammans  under åren tills nu i olika perioder , ,det är nog 20-25 år mer och mindre, i   ensembler  samt  jazzband  och även olika blåsorkestrar, ( polisens MK samt   Sölve som Solist  vid Karlbergs MK)/ Cruzell klarinettkonsert/. 
 
även Militärmusikföreningens orkester varje år. Sölve hade ju bakgrund även som militärmusiker.
I polisens Musikkår i Stockholm blev det ca 12 år varje vecka med repetitioner och konserter. och ett antal turnèr utomlands. Många år som jag fick vi lira tillsammans med Sölve, vilket jag verkligen uppskattat och det har gett mig mycket.
 
 som de flesta känner till ,spelade ju Sölve i Hovkapellet, Radiosymfonikerna som soloklarinettist och mycket mera, 
 Nyheten via Facebook i morse är ju  ett ofattbart besked , tungt för mig och alla i musikvärlden. att Sölve har gått bort. 
 
Tänker på familjen , Kay och övriga i familjen, den stora sorg detta innebär i familjelivet . en stor sorg att bära, naturligtvis är det tungt och tråkigt .
 
JAG FÅR VERKLIGEN BEKLAGA SORGEN, HÄLSNING Bo

En liten fin melodi spelar jag som ett minne av Sölve Kingstedt , finns på facebook, ( minne av Sölve ) vi hade nöjet att få lira tillsammans i mitt band, under en period i Stockholm och Uppsala, Sölve, till vänster i första ledet, avled nyligen den 25 jan., och jag saknar Dig verkligen Sölve , Du betydde mycket för mig på alla sätt, Sorgen delas säkert också av mina medmusikanter i orkestern, tack och njut av musik i Din himmel, vila i frid och i harmoni! Bo