Den sk " Trumligan" vid Musikkåren i Umeå, under ledning av Rune Möller, en skåning som eldade på oss i gänget ! 3 timmar, tre dagar i veckan var receptet till godkännande.

Trumligan Umeå

Memoarer fortsätter gällande Bo Johansson

Trumligan i Umeå, militärmusiken i min ungdom, tidigare livet!
charmörerna ,från vänster i bild,; Roger Perneholm Pianist i dansen värld, Gösta Ekman höll jag på att säja, men det var LillGösta, allmänt kallad, Kom med pappa vid anställningen och bjöd oss alla småpojkar på en flaska plommonbrännvin,vi skulle vara snälla, ingen pennalism där inte ???
starka grejer, därför blev det ingen efterföljare i mitt liv, skulle spela på kvällen i dansbandet Stig Ola Öbergs orkester i Umeå ! Mådde inte så där jättebra, hela rummet fullt av bigaråer också ! Vi var ju skötsamma individer ju !

Chefen Rune Möller från Skåne, gick aldrig att förstå vad han sa, spela även klarinett i Mozart eller vad det var på skånska, men det gick bra att putsa hans fina bil med skokräm som var svart ! limo limo, limo ,limosine !

Artisten och stjärnan, till vänster om mig, " Olle Holmqvist, en stor charmör med egen motorcykel som jag, kvinnotjusare som alla andra och jag, spela trombone i örat på kvinnor, med guldtrombone, hamnade i Stockholm före mig, orkestern Beatmakers med Jörgen Edman, senare trombonist i James Last i Tyskland.
Vi bodde tillsamman, körde motorcykel tillsammans, lika gamla eller unga då, slogs ibland när Olle tog min violin och larvade sig !! I
vårt tidigare liv som sagt på denna jorden !! Bo Johansson, Vi spelar paradmarch av Widner, tror jag ! Vi var stjärnor på trummor. preusiska (stavning ? )mellanmarscher, jättesvåra de satt benhårt !

Memoarer dagens nr. 3

En av gårdagens verkligt stora profiler, jag minns honom, han tog väl hand om oss unga och lärde oss att " lira" i bland annat storband, Umeå Big Band,  Då var det jag och StigOla Öberg( hans band var grunden) ) och sedan Lars Lystedt, har var den utåtriktade profilen i Umeåjazzen. samt  Berndt Egerbladh , en stor antusiast oc musiker. 

Jag kom i rätt tid verkligen, som mycket ung fick jag " lira jazz" Det blev mycket av det i mina egna band, därefter med StigOla Öberg vid trummorna och Kontrabasen en annan profil, " Professor" Lars G Burman " numera boende i Stockholm.

Berndt Egerbladh var " unik" som musiker, Gick bort i tidig ålder !