info/ tel. 070-5711440

Bo Johansson

Kapellmästaren och saxofonisten Bo Johansson

värt att känna till

Här bör nämnas ; värt att känna till ; 
 
Den person som fixade att det blev Sthlm och slutspelat i Umeå, som verkligen betytt mycket för mig är Torsten Wennberg, vi startade band, vi var verkligt nära vänner, jag bodde  i Stuvsta i hans hus första tiden,  " Totte" ordnade med musiker till mitt band, en klippa för mig och kanske tvärt om, det är Torsten Wennberg, Soloklarinett i Flottans musikkår, känd musiker på Barytonsax , vann AT-jazzen ett år, och en jättebra arrangör,  att skriva arr ,  En annan vän  var  Christer Jägerhult Trumpet och flygelhorn, fantastisk solist.  samt Jocke Johansson Trumpet från Uppsala, båda medverkade under perioder i mitt band. Seven Sound Brazz.
 
Olle Holmqvist trombone, mycket nära vän till mig, vi bodde och växte upp samtidigt i Umeå, körde motorcykel med var sin, fixade relationer tillsammans, gjorde allt på ledig tid, men Olle kom före mig till Stockholm, och fixade eget band, Beatmakers med Jörgen Edman. sång. Vi träffades ofta under den tiden, men han var stjärnan nr. 1 . fixade alla jobb och tog dessa själv. så var Olle.Jobb i Tyskland med Janes Last kom att att bli  en lång tid med många år för Olle.
 
 
Livet slutade på ett tragist och tråkigt sätt, "  coronan" som ändade Olles liv till Slut. Saknaden är jättestor av en mycket nära vän !
 ovan  nämnda  musiker lever inte längre, tragiskt och tråkigt, men så är det . Saknaden är verkligen stor, det var stjärnor på olika sätt,
 
Måste ju nämna dagens stora stjärna för mig, / Lennart " kvarten" Axelsson trumpet från Uppsala, numera lever Lennart i
Tyskland och spelar med bl a , James Last Big Band, och därtill även ett  eget band. Kommer till Sverige mellan varven vilket är roligt ! 
 
 Bernt Lindberg klarinett och sax, vill jag nämna,  spelat tillsammans i många år, redan när jag kom till Sthlm och Flottans musikkår, slutet 50-tal , även därefter i Karlbergs musikkår, och storband.
Gunnar kling klarinett ,  vi har spelat tillsammans i  1:a klarinettstämman i Försvarshögskolans musikkår. Karlberg under många år. 
 
Bertil Elfstrand- Min lärare i många år, minst i 4 år, ,Klarinett och basklarinett i Sthlm Filharm.orkester, samt verksam även på musikhögskolan i Sthlm, sorligt är det att  även han har gått bort och lever inte längre, ,
 
 Sölve Kindstedt, Soloklarinett i Hövkapellet, Radiosymfonikerna, , lärare till bl a Martin Fröst klarinett och Anders Paulsson sopransax , samt många fler elever , det säger en del tycker jag. Vi har spelat tillsammans i varirande perioder och olika band, grupper och orkestrar. , träffades redan början 60-tal, och sedan traffats och lirat i olika i olika sammanhang,  även i jazzorkestrar samt  träffats på instrument och ensemblekurser, tex på Väddö folkhögskola under sommarhalvåret i många år på  60-talet. I Polisens Musikkår blev det sammanhängande minst 10 år , med repetioner varje vecka och konserter och konsertturnèr därtill. Tyvärr  så är inte Sölve i livet längre, gick bort vi årsskiftet 20-21. mycket stor saknad är detta. 

Lennart " kvarten " Axelsson med sin Dam, vid en konferens där vi träffades , i Militärmusikföreningen.