Mina extrajobb i Stockholm och Uppsala.

 
 
Bo Johansson,  
dansorkesterverksamhet, Bo Johanssons orkester i Umeå. populärt band, även många extrajobb och anställningar för att få lite lön/ pengar i plånboken.
 
Början av 1960 blev det anställning vi  flottans musikkår i Stockholm, vid sedan startade jag  orkesterverksamhet, " Seven Sounds"  flera musiker var militärmusiker, dvs yrkesmusiker. 

 3. 1968 - 1975 anställd vi militärmusiken i uppsala samt som musiklärare i Uppsala kommun.Äv

4.. från 1975 skolledare / musikledare i Norduppland, startade upp " Norra Uppland kammarorkester och Uppsvinget, en ungdomsorkester med konserter och konsertresor, kurser i musik, som verksamhet på programmet. Mycket samarbete med Regionmusiken och Omnibus kammarblåsare. Finns nämnt på annan plats i min hemsida.

5.. Uppsala, 1980 - 1995 ca ,eget dataföretag JOWI,( bl a kurser i studieförbund) därefter försäljare på AllradioAB i Uppsala som dataansvarig. Fantastisk personal, men jobbiga arbetstider och arbetsmiljö, det blev många år i företaget.
extra jobb på ett försäkringsbolag, att sälja pensionsförsäkringar till anställda i företag. på min fritid. Samtidigt extrajobb som pensionär på Volym, från 1970 ca , ett speciellt företag som jobbade med avtal inom transport, Elbolag tele abboneman i varierande telebolag, installationer av bl a databranschen, vi pressade priser till våra kunder( företag) så företagens kostnader, VD Mr Mattias Sjunnesson, fantastisk person och chef .anställd ca 10 år på volym som extraknäck. samtidigt med andra jobb. Trevlig miljö, bra lokaler och mycket trevlig och vänlig personal.

6.På grund av ovanstående blev det timeout gällande mina instrument och övningar och träning på musikens område I dag, i nutid övar jag ca 2-4 timmar per dag, en målsättning jag försöker hålla. Har tagit fram violinen och tvärflöjten samt självklart min klarinett och saxofon.

7. Ganska naturligt är att mina tekniska färdigheter på instrumentet klarinett och violin tagit stryk av dessa andra jobb, men miljön och vänner i stor omfattning under min aktiva tid var värdefull och trevlig, tyvärr har många vänner klivit av,gått på sidan .i en annorlunda hemresa.

8. Stort tack för allt till alla som finns och inte finns, en stor bukett blir det!
Saknaden är naturligtvis stor och själen blöder ganska ofta, även om man med glatt humör får nya vänner i samhället Det blev en lång/ historia att lägga till i mina memoarer. . Bo Johansson